Ik heb gebeld, wat nu?

 In

Hoe lang duurt het voordat ik iets hoor over mijn naaste(n)?

Soms wordt u binnen een uur teruggebeld en soms duurt het langer. Dit heeft te maken met de grootte van het incident en het aantal betrokkenen. Verwantencontact 088 269 00 00 werkt met informatie van ziekenhuizen en politie waarmee erg zorgvuldig wordt omgegaan. Wij streven ernaar om u uiterlijk binnen zes uur terug te bellen. Zodra blijkt dat degene die u zoekt gevonden is, wordt u direct geïnformeerd. We begrijpen dat wachten voor u in deze situatie lang duurt. Ook wanneer niet bekend is of uw naaste in het ziekenhuis ligt of is overleden, belt Verwantencontact u terug.

Anderen zijn ook op zoek naar de persoon die ik zoek.

De politie is onderdeel van Verwantencontact 088 269 00 00 en bepaalt wie wordt teruggebeld over een slachtoffer. Dit wordt onder andere bepaald op basis van uw relatie tot degene die u zoekt. Het kan zijn dat u dat bent: u bent dan de contactverwant. U krijgt in dat geval te horen waar uw naaste is.

Anderen die ook op zoek zijn naar uw naaste, worden ook door Verwantencontact gebeld. Zij krijgen alleen te horen dat er een contactverwant is geïnformeerd. Om privacyredenen ontvangen deze andere personen geen naam of contactgegevens van u. Wel krijgen zij te horen wat uw relatie is tot het slachtoffer.

Bent u niet de contactverwant, dan vertelt Verwantencontact u dat iemand anders al is geïnformeerd en wat de relatie van de persoon is met degene die u zoekt. U krijgt geen naam of contactgegevens van deze persoon. De persoon die is aangewezen als contactverwant, blijft dit.

Ik heb zelf mijn naaste gevonden of heb contact gehad met mijn naaste.

Heeft u via Verwantencontact aangegeven dat u op zoek bent naar uw naaste en heeft u hem of haar inmiddels zelf gevonden of contact gehad? Geef dit dan door aan Verwantencontact 088 269 00 00.

Als ik na afloop van een incident nog vragen of opmerkingen heb, bij wie moet ik dan zijn?

Dan kunt u bellen met de betrokken gemeente of veiligheidsregio waar het incident is gebeurd.

Start typing and press Enter to search